Cătălin DIMOFTE
Membru fondator
direcții: furnizare, distribuție
03.06.1962

Cât de importantă este energia pentru oameni și comunități este un lucru care nu mai necesită explicații și demonstrații.

Piața energiei din Romania, cel putin în segmentul ei de energie electrică, este una foarte dinamică, intens concurențială pe alocuri, plină de provocări și oportunități, dar și tarată de numeroase probleme, care cel mai adesea țin de subiectivismul și voluntarismul unora sau altora dintre actorii implicați, nu în ultimul rând ale autorităților.

Practic toate categoriile de actori importanți din această piață au ales să-și promoveze interesele fundamentale împreună, reunindu-se în diverse asociații profesionale. Producătorii au astfel de asociații, la fel și firmele de distribuție, la fel și furnizorii. Paradoxal, tocmai acel personaj colectiv pe care, la nivel declarativ, toată lumea îl consideră cel mai important - Consumatorul - nu a reușit până acum să închege o astfel de asociație.

Sper ca A.C.M.P.E. să dea semnalul unei evoluții care să ducă în final la agregarea consumatorilor și micilor producători de energie în organizații capabile să le reprezinte interesele atât în raport cu alte categorii de actori din piață, cât și cu autoritățile. Ar fi un semn de maturitate care oricum s-a lasat prea mult așteptat. Sunt onorat să joc un rol oricât de mic și de modest într-un astfel de efort.