25.08.2018, Sighișoara

Unificarea intereselor consumatorilor și micilor producători de energie este o oportunitate necesară!

Consumatorul final, casnic sau non-casnic, este elementul cheie al sistemului energetic din România. Lipsa de cunoștințe legislative referitoare la modul de funcționare a pieței de energie electrică și gaze naturale, precum și numărul mare de consumatori mici, îi expun pe aceștia la abuzuri.

De la racordarea unui loc de consum nou și până la măsurarea cantităților de energie facturate, sau deconectarea locurilor de consum fără respectarea prevederilor legale, consumatorii sunt adesea tratați doar ca plătitori de facturi. Drepturile și obligațiile nu le sunt întotdeauna explicate și respectate în întregime de către operatorii de rețea și furnizorii cu care au încheiate contracte de furnizare. În explicațiile primite, terminologia utilizată nu este întotdeauna pe înțelesul fiecăruia, iar multe dintre procedurile aprobate de autorități sunt învechite, greoaie și aplicate discriminatoriu.

A.C.M.P.E. dorește să elimine, într-o cât mai mare măsură, cele mai multe dintre problemele cu care se confruntă membrii săi. Oricare ar fi neclaritățile sau situațiile în care se găsește consumatorul sau micul producător de energie membru asociat, A.C.M.P.E. va asigura reprezentarea corectă și completă a acestuia în fața oricărui titular de licență emisă de Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (“A.N.R.E.”).

O comunicare eficientă are la bază un limbaj comun, iar A.C.M.P.E. va deveni puntea de legătură între limbajul specializat al firmelor din domeniu și limbajul comun, uzual, al membrilor săi, oferind pe lângă suportul acordat și explicațiile necesare acestuia.

Odată ajunși la un număr mare de membri asociați, îi vom putea sprijini în negocierea unor condiții contractuale de furnizare mai bune: prețuri mai scăzute, termene de plată mai avantajoase și, nu în ultimul rând, respectarea drepturilor pe care le au. Totodată putem garanta membrilor că atenția noastră va fi permanent îndreptată către prevenirea situațiilor neplăcute. Considerăm că printr-o conduită disciplinată, consumatorii pe care îi vom reprezenta vor constitui un grup ale cărui drepturi și interese vor fi tratate cu respect de către orice furnizor de energie electrică și gaze naturale.

Unificarea intereselor membrilor A.C.M.P.E. va continua și în zona economică.

Vom putea oferi beneficiile cele mai mari acelor membri asociați care vor înțelege că modul cel mai eficient de asigurare pe termen lung a unor condiții bune de furnizare a energiei electrice este cel prin care, ca acționari la propria firmă de furnizare, pot urmări și administra un circuit complet de funcționare.

Unificând statutul de acționar al furnizorului cu statutul de consumator, orice persoană fizică, persoana juridică sau, de ce nu, instituție de stat, va avea garanția că întreg procesul de furnizare a energiei electrice și gazelor naturale este complet transparent. Pe lângă transparența procesului de furnizare și furnizarea către propriile locuri de consum la prețul de cost, fără alte adaosuri, membrii asociați care vor deveni și acționari ai firmei de furnizare vor avea acces la beneficiile reale ale dividendelor.

Imaginați-vă că veți fi clientul propriei firme de furnizare a energiei electrice și gazelor naturale! Cu toate beneficiile, responsabilitățile și rezultatele! V-ar plăcea?

Totodată, prin sprijinul informațional acordat micilor producători de energie, vom putea gestiona împreună soluții eficiente de achiziție și vânzare a energiei electrice produse de aceștia. Viitoarea firmă de furnizare ar putea achiziționa energia acestor mici producători, în condiții reciproc avantajoase, în vederea revânzării acesteia către propriii clienți.

Pentru a putea asigura continuitatea A.C.M.P.E. și a viitoarei firme de furnizare, vom folosi excedentul contribuțiilor rezultate din cotizațiile membrilor asociați pentru a asigura burse copiilor și tinerilor. Educația și pregătirea lor profesională, susținute financiar de A.C.M.P.E., vor asigura continuitatea funcționării activității Asociației, dar și a firmei de furnizare, la nivelul calitativ și etic dat de valorile pe care A.C.M.P.E. și le-a însușit. În plus, tinerii susținuți de A.C.M.P.E. vor avea locurile de muncă asigurate pentru o perioadă de minimum 5 (cinci) ani, fie în cadrul Asociației, fie în cadrul firmei de furnizare.

Membrii fondatori ai A.C.M.P.E., prin pregătirea profesională pe care o dețin și prin experiența practică acumulată în domeniile: furnizare energie electrică și gaze naturale, distribuție energie electrică, tranzacționare pe bursa de energie și gaze naturale, informatică, comunicare, economico-financiar și juridic, vor asigura cea mai eficientă implementare a proiectelor asociației. Putem spune fără modestie că toți cei 13 membri fondatori asigură împreună o echipă mai numeroasă și mai bine pregătită profesional decât au cei mai mulți dintre furnizorii concurențiali existenți la această dată.

Invităm pe această cale orice persoană fizică, persoană juridică sau instituție de stat să se alăture A.C.M.P.E. Noi credem cu adevărat că:

ROMÂNIA trebuie să fie pentru fiecare dintre noi!

DESCARCARE FISIER PDF